Rallarvegen

RALLARVEGEN

Rallarvegen er anleggsveien som ble brukt ved byggingen av Bergensbanen for over 100 år siden, og den er flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkelvei, noe som også har gjort den til en av landets mest populære sykkelruter. Den ikoniske veien strekker seg helt fra Haugastøl i øst til Flåm i vest, en strekning på rundt 8 mil. Den beste måten å oppleve Rallarvegen på, er å ta toget fra Myrdal til Haugastøl og sykle ruten vestover. Fra Haugastøl tilbake til Vatnahalsen er det 65 kilometer, og for de som ønsker en kortere tur er det mulig å starte turen både på Finse og Hallingskeid.

Rallarvegen starter i høyfjellet og tar deg over Nord-Europas høyeste fjellplatå forbi isbreen Hardangerjøkulen, innom Finse med sitt Rallarmuseum, langs ville elver der fjellets smeltevann renner fritt, forbi fossefall og et klassisk norsk fjelllandskap som ender der høyfjellet møter Flåmsdalen ved Vatnahalsen Hotell. Her er det mulig å ta seg en velfortjent vaffelpause før turen går videre til Flåm via 21 krappe hårnålsvinger som leder ned i den frodige Flåmsdalen.

Mange velger også å avslutte turen på Vatnahalsen og nyte en after-bike i solveggen før middagen inntas med utsikt mot fjellheimen dere nettopp syklet gjennom. De som velger å fortsette ned til Flåm, kan ta Flåmsbana opp igjen til Vatnahalsen. 

Vi tilbyr:
– Utleie av sykkel
– Matpakke til turen

Du må huske:
– Sykkelhjelm
– Turklær tilpasset været
– Vi anbefaler en liten sekk til mat & drikke

Avstander

Finse – Vatnahalsen = 38 km
Hallingskeid – Vatnahalsen = 17 km
Vatnahalsen – Flåm = 17 km