Fjellski Vatnahalsen

FJELLSKI

Spenn på deg skiene rett utenfor hotellveggen og nyt en dag i frisk fjelluft, enten du foretrekker fjellski eller langrenn. Området rundt hotellet byr på et utmerket tilbud til skientusiaster av alle typer. 

Fjellski Vatnahalsen

Vatnahalsen hotell ligger 820 meter over fjorden, omkranset av mektige fjell med topper opp mot 1700 meter. Terrenget er lett tilgjengelig fra hotellet. Du kan ta på deg skiene rett utenfor døren og gå direkte mot Hardangervidda, eller ta turen oppom Myrdal som byr på flere fine turer. Området ligger helt vest i Skarvheimen der de vestlige og østlige værsystemer møtes, noe som gjør det til et snøsikkert område gjennom hele vinteren. Litt øst for Vatnahalsen ligger isbreen Storeskavlen som sørger for å holde snøen i området stabilt kjølig.

I området rundt Vatnahalsen hotell finnes det flere fine fjellski-turer i forskjellige himmelretninger, noe som gir muligheter for bra skigåing under de fleste vær- og snøforhold. En flott og enkel halv- eller heldagstur som passer for alle, er turen inn til Seltuft. Turen går over islagte vann og et stykke langs Rallarvegen, med god tid for en appelsinpause. Om dere kun ønsker en kort tur, gjerne i kombinasjon med pølsegrilling og sol, kan dere ta turen ned til Reinungavatnet. Topptur til Tarven er for de med erfaring, det samme er turen fra Hallingskeid over Vindhelleren til Seltuft og Vatnahalsen. Vi anbefaler å spørre i resepsjonen for gode turtips.