Rallarvegen

RALLARVEGEN FRA FJELL TIL FJORD

En historisk sykkeltur fra Nord-Europas høyeste fjellplatå gjennom fagre Flåmsdalen til brygga ved Aurlandsfjorden.

Sykle Rallarvegen

Foto: Sverre Hjørnevik / www.fjordnorway.com

All sykling på Vatnahalsen foregår på Rallarvegen, enten du ønsker å plukke opp en sykkel på Haugastøl eller Finse og sykle over fjellet, eller om du bare ønsker å sykle fra Vatnahalsen og ned til Flåm.

Rallarvegen er anleggsveien som ble brukt ved byggingen av Bergensbanen for over 100 år siden, og den er flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkelvei, noe som også har gjort den til en av landets mest populære sykkelruter.

Vatnahalsen Hotell er det perfekte utgangspunktet for å oppleve Rallarvegen. Den ikoniske veien strekker seg helt fra Haugastøl i øst til Flåm i vest, en strekning på rundt 8 mil. Det er mulig å ta toget fra Myrdal ved Vatnahalsen til Haugastøl eller Finse, og for de som ønsker en kortere tur er Hallingskeid en fin stasjon å starte på. En sykkeltur langs Rallarvegen er en tur gjennom et vakkert norsk kulturlandskap. Og på Vatnahalsen kan du nyte en “after-bike” i solveggen før middagen inntas med utsikt mot fjellheimen dere nettopp syklet gjennom.

Vanskelighetsgrad:
De fleste som føler seg rimelig trygge på sykkel kan sykle Rallarvegen. Fra Finse til Vatnahalsen er det 38 kilometer, og fra Hallingskeid er det 17 km til hotellet.  

Vi tilbyr:
– Utleie av sykkel
– Matpakke til turenDu må huske:
– Sykkelhjelm
– Turklær tilpasset været. Vindtette og vanntette klær bør alltid være med, været i høyfjellet skifter fort. 
– Vi anbefaler en liten sekk til mat & drikke