Vandring Vatnahalsen

FLOTTE TURMULIGHETER

Hos oss kan du legge turen i skogsterrenget, nedover i dalen eller opp på fjellet – det er en rekke turmuligheter i alle retninger. Ønsker du å nyte den gode utsikten kan du nå vakre utsiktspunkter på både korte turer og dagsturer. Ta gjerne med kamera og kikkert for å utforske det rike dyrelivet. Husk at reinsdyret har en tendens til å trekke mot vinden, så ser du an vinden er muligheten for å se reinsdyr større.

Turjenter Vatnahalsen

Familietur

Tarven

Her er forslag til turer i området rundt hotellet: 

Seltuft 4 km / Hallingskeid 16 km – ca. 4 timer
En enkel men vakker spasertur langs Rallarvegen. Veien går langs Reinungavatnet opp Kaldaklov til Seltuftvatnet og videre til Seltuft. Turen byr på nydelig natur, rik flora og flere fossefall. Turen passer godt for barnefamilier. Fra Seltuft kan du fortsette opp til Hallingskeid. Fra Seltuft går du opp Klevagjelet, et strekke som byr på bratt stigning men som er verdt turen. Her finner du vill og vakker natur med mange fosser, flotte farger, stupbratte fjell og en unik flora. På toppen av gjelet kan du se den flotte steinbroen som Bergensbanen går over. Broen ble bygd for over 100 år siden med håndkraft. Veien fortsetter langs Klevavatnet, og videre opp til Grøndalen og langs Grøndalsvatnet. Og til sist opp til Hallingskeid og tog herifra. Vær oppmerksom på at ikke alle tog stopper! Dette er en flott dagstur, og om du ønsker mindre stigning anbefaler vi at å ta toget til Hallingskeid og gå til Vatnahalsen.  

Skjebergsnuten 9 Km – ca. 3 timer t/r
En flott tur på oppmerket sti, middels krevende. Du krysser toppen av Kjosfossen, går langs Reinungavatnet ved hyttebebyggelsen. Bratt stigning, sti merkte med varder. Etter den første stigningen, får du nydeleg utsikt over Reinungavatnet, Seltuftvatnet, Kjosfossen, Flåmsbana og deler av Bergensbanen. Turen går så videre vestover langs kammen mot Skjebergsnuten. Her endrer floraen seg, da du beveger deg opp over tregrensen. Høyeste punkt er merket (1164 m.o.h.), og gir en flott utsikt inn Myrdalen, Ugjersdalen, ned Flåmsdalen (Vidmesnåse), og videre øst mot Seltuft / Hallingskeid.

Tarven (Topp tur) 16 Km, 7-8 timar t/r
Dagstur til fjellplatå, med enorm utsikt. Turen krever erfaring med fjell, gode kunnskaper om kart og kompass, samt gode sko. Stigning på 995 meter. Starter som turen til Skjebergsnuten, men går nord/øst når stien deler seg etter første topp. Krysser dalen mot Reinungastølane. Fra stølstunet går turen rett nord fra det øvre stølshuset. Stien her er merket med varder og røde T-er . En del rullestein og små elver må krysses, men det er ikke en for vanskelig tur. På Tarven kommer du opp i 1700 meter over havet, og på godværsdager kan du se Rondane, Galdhøpiggen og Hårteigen på Hardangervidda. Turen er ikke anbefalt etter lengre nedbørsperioder, og passer ikke for små barn!

Dette er kun noen av turene i området. For flere turforslag ta kontakt med våre medarbeidere i resepsjonen. For oppmerkede ruter og andre turforslag, se DNT.